Categoria: Estudis i projectes

El GDF15 i ACE2 estratifiquen als pacients de COVID-19 segons la gravetat, mentre que les mutacions d'ACE2 augmenten la susceptibilitat a la infecció

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Translational Research in Aging and Longevity Group (TRIAL group) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), dirigit per la Dra. Marta Gonzalez-Freire, y el Translational Pancreatic Cancer Oncogenesis Group de l'IdISBa, dirigit pel Dr. Carles Barceló, junt amb el Grup de Patologies Vasculars i Metabòliques de l'IdISBa, la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, i les instal·lacions de Cultiu cel·lular i citometria de flux i de Microscopi de l'IdISBa, junt amb la Universitat de les Illes Balears, han publicat un esutdi sobre com el GDF15 i ACE2 estratifiquen als pacients de COVID-19 segons la gravetat, mentre que les mutacions d'ACE2 augmenten la susceptibilitat a la infecció.

Margalida Torrens-Mas, Neus Trias-Ferrer,  Aina M. Galmes-Panades, Cayetano Navas-Enamorado, Andrés Sanchez-Polo i Marta Gonzalez-Freire, investigadores i investigadors del grup TRIAL de l'IdISBa; Catalina M. Perelló-Reus, Lesly Ibargüen- GonzálezCarles Barceló, investigadores i investigador del grup Translational Pancreatic Cancer Oncogenesis de l'IdISBa; Catalina Crespí, investigadora de l'IdISBa; Javier Piérola-Lopetegui, investigador de l'IdISBa; Luis Masmiquel, investigador del Grup de Patologies Vasculars i Metabòliques de l'IdISBa; i Lorenzo Socias, metge de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han publicat l'article amb el títol "GDF15 and ACE2 stratify COVID-19 patients according to severity while ACE2 mutations increase infection susceptibility" a la revista Frontiers in Cellular and Infection Microbiology.

La malaltia de Coronavirus 19 (COVID-19) és una pandèmia global persistent amb una presentació molt heterogènia anant des d'una malaltia lleu a un pronòstic descoratjador. La detecció primerenca de factors de risc implicats en la sensibilitat i severitat de la COVID-19 és essencial pel desenvolupament de nous tractaments. En aquest estudi, es varen mesurar els nivells del factor de diferenciació de creixement circulant 15 (GDF15) i l'enzim convertidor d'angiotensina 2 (ACE2) en plasma en pacients amb COVID-19 d'estratificació severa versus pacients hospitalitzats i pacients control sans. Es varen caracteritzar els efectes d'una infecció amb diferents variants de SARS-CoV-2 sobre mutacions d'ACE2 i es va determinar la freqüència d'aquestes mutacions en la cohort de pacients. Els resultats mostren que mentre la GDF15 i ACE2 circulant estratifiquen els pacients amb COVID-19 d'acord amb la severitat de la malaltia, les mutacions en ACE2 constitueixen un factor de risc relacionat amb la susceptibilitat a la infecció per SARS-CoV-2.

Referència de l'article
Torrens-Mas M, Perelló-Reus CM, Trias-Ferrer N, Ibargüen- González L, Crespí C, Galmes-Panades AM, et al. GDF15 and ACE2 stratify COVID-19 patients according to severity while ACE2 mutations increase infection susceptibility. Front Cell Infect Microbiol. 1AD;0:1017. doi: 10.3389/fcimb.2022.942951. PubMed PMID: 35937703.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CSIC]