Categoria: Estudis i projectes

Intervenció de sis mesos d'activitat física i estat físic d'adults amb MFGNA i síndrome metabòlica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX), de la Universitat de les Illes Balears, el CIBEROBN i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), el Servei d'Anàlisis Clínica de l'Hospital Universitari Son Espases i Atenció Primària de Mallorca, han publicat un estudi, junt amb la Red Asistencial Juaneda, l'IMDEA Food CEI UAM-CSIC i la Universidad de Navarra, sobre l'efecte d'una intevenció de sis mesos d'activitat física i estat físic d'adults amb malaltia del fetge gras no alcohòlic (MFGNA) i síndrome metabòlica.

Catalina M MascaróCristina Bouzas, Sofia Montemayor i Josep A Tur, investigadores i investigador del Grup NUCOX; Isabel Llompart, facultativa d'anàlisis clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadora del Grup NUCOX; Lucía Ugarriza, metgessa de medicina familiar i comunitària del CS Camp Redó; han publicat l'article amb el títol "Effect of a Six-Month Lifestyle Intervention on the Physical Activity and Fitness Status of Adults with NAFLD and Metabolic Syndrome" a la revista Nutrients.

La inactivitat física s'ha relacionat amb el MFGNA i l'exercici s'ha mostrat com útil per reduir el contingut intrahepàtic en el MFGNA. Es volia avaluar si l'activitat física i l'estat d'activitat física (EAF) durant una intervenció en l'estil de vida (dieta i EAF) en adults amb MFGNA i síndrome metabòlica (MetS).

Es va fer una anàlisi prospectiva de cohort de dades obtingudes entre l'inici i els sis anys de l'assaig aleatori de grups paral·lels. Els participants es varen aleatoritzar en tres grups nutricionals i grups EAF d'intervenció: dieta convencional (DC), MedDieta-alta freqüència de menjar (MD-AFM); MedDiet activitat física (MD-AF).

La intervenció durant sis mesos amb dieta i AF regular va millorar l'estat físic funcional en pacients de mitjana edat amb MFGNA i MetS. La capacitat aeròbica va millorar en pacients que varen seguir una dieta mediterrània i unes sessions regulars d'entrenament durant sis mesos.

Referència de l'article
Mascaró CM, Bouzas C, Montemayor S, Casares M, Llompart I, Ugarriza L, et al. Effect of a Six-Month Lifestyle Intervention on the Physical Activity and Fitness Status of Adults with NAFLD and Metabolic Syndrome. Nutrients. 2022 Apr 26;14(9):1813. doi: 10.3390/nu14091813. PubMed PMID: 35565780.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CS Casa del Mar]