Categoria: Estudis i projectes

La lactància materna pot protegir de la síndrome inflamatòria multisistèmica en infants?

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Pediatria del Centre de Salut de la Vileta, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han participat en la publicació de l'estudi preliminar per conéixer si la lactància materna pot protegir de la síndrome inflamatòria multisistèmica en infants. També hi han participat l'Hospital Germans Trias i Pujol i l'Hospital Santa Creu i Sant Pau.

Sergio Verd, pediatra del CS de la Vileta i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Can Breastfeeding Protect from Multi-System Inflammatory Syndrome in Children (MIS-C)? A Preliminary Study" a la revista Children.

La lactància materna prevé la malaltia de Kawasaki (MK), així com altres trastorns autoimmunes. Des que hi va haver una superposició entre la síndrome inflamatòria multisistèmica en infants després de patir infecció per SARS-CoV-2 (SIM-C) i MK, aquesta sèrie de casos analitza l'associació entre la lactància materna i el SIM-C.

Referència de l'article
Rodríguez-Fanjul X, Verd S, Brio S. Can Breastfeeding Protect from Multi-System Inflammatory Syndrome in Children (MIS-C)? A Preliminary Study. Children. 2022 Aug 2;9(8):1160. doi: 10.3390/children9081160. PubMed PMID: 36010050.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: myllissa / Breastfeeding / CC BY­ND 2.0]