Categoria: Estudis i projectes

Fractures després del fixament quirúrgic cefalomedul·lar del fèmur

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Traumatologia de l'Hospital de Manacor ha participat junt amb l'Hospital Vall d'Hebron i el Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), en la publicació d'un estudi d'una cohort retrospectiva a un únic centre sobre la sistematització del fixament quirúrgic de les fractures després de l'enclavament cefalomedul·lar del fèmur.

Sebastián Corró, traumatòleg de l'Hospital de Manacor, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Fractures after cephalomedullary nailing of the femur : Systematization of surgical fixation based on the analysis of a single-center retrospective cohort" a la revista International Orthopaedics.

Les fractures relacionades amb implants femorals (IRF) són una patologia creixent en una població cada cop més gran i fràgil. S'analitzen una sèrie d'IRF després de la fixació de clau cefalomedul·lar (FCC) d'una fractura femoral i es descriu un algorisme per guiar el maneig d'aquestes fractures.

Seguint un algoritme que es presenta aquí, els pacients van ser tractats amb intercanvi de claus o fixació de plaques de bloqueig lateral, permetent avaluacions senzilles i resultats acceptables en una població de molt alt risc.

Referència de l'article
Vilar-Sastre I, Corró S, Tomàs-Hernández J, Teixidor-Serra J, Selga-Marsà J, Piedra-Calle C-A, et al. Fractures after cephalomedullary nailing of the femur. Int Orthop. 2022 Jul 2; doi: 10.1007/s00264-022-05490-2. PubMed PMID: 35779111.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]