Categoria: Estudis i projectes

Efecte de la pandèmia per COVID a les urgències traumatològiques pediàtriques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia Infantil de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un article on s'analitza l'efecte de la pandèmia per COVID a les urgències traumatològiques pediàtriques a 3 zones d'Espanya amb distinta incidència. També hi han participat l'Hospital Universitario y Politécnico La Fe i l'Hospital Universitario 12 de Octubre.

Ana Fernández Ansorena, traumatòloga pediàtrica de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Efecto de la pandemia COVID en las urgencias traumatológicas pediátricas en 3 zonas de españa con distinta incidencia" a la Revista Española de Cirugía Ortopédica y Traumatología.

Encara que s'ha publicat molt sobre l'efecte de la pandèmia en les urgències traumatològiques, no s'ha analitzat si la incidència de la infecció i les distintes organitzacions de segons la comunitat autònoma varen ser factors influents. Es presenta un estudi multicèntric de tres hospitals terciaris de tres ciutats espanyoles amb distintes característiques per estudiar com aquests factors varen influir a les urgències traumatològiques pediàtriques durant la primera onada de la pandèmia.

La repercussió de la primera onada de la pandèmia per la COVID-19 i el confinament decretat varen tenir una repercussió distinta en les urgències traumatològiques pediàtriques en els distints hospitals segons la incidència de la infecció i les mesures adoptades en les diferents comunitats autònomes. En tots els casos hi va haver una reducció important de l'activitat, es va atendre una major proporció de patologies mitjana i greu, l'edat mitjana dels pacients atesos va ser menor i es va observar un endarreriment en les cirurgies realitzades a urgències, probablement per la necessitat de sol·licitar una prova PCR per detectar una infecció per COVID-19.

Referència de l'article
Taverner MS, Ciruelos RM, Ansorena AF, Muñoz MA, Chamorro MG-, López CM, et al. Efecto De La Pandemia Covid En Las Urgencias Traumatológicas Pediátricas En 3 Zonas De España Con Distinta Incidencia. Rev Esp Cir Ortop Traumatol. 2022 Apr. doi: 10.1016/j.recot.2022.02.006. PubMed PMID: 35504506.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Urgències de pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases / CC BY-NC-SA 4.0]