Categoria: Estudis i projectes

Impacte del TENO en la qualitat de vida des de la perspectiva dels pacients

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi observacional transversal sobre l'impacte del trastorn de l'espectre de l'euromielitis òptica en la qualitat de vida des de la perspectiva dels pacients. També hi han participat diferents centres espanyols.

Carmen Calles, neuròloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació dels articles amb el títol "Impact of Neuromyelitis Optica Spectrum Disorder on Quality of Life from the Patients' Perspective: An Observational Cross-Sectional Study" a la revista

El trastorn de l'espectre de la neuromielitis òptica (TENO) s'associa a una reducció de la qualitat de vida relacionada amb la salut (QVRS). L'objectiu d'aquest estudi va ser descriure l'impacte de la TENO en la QVRS des de la perspectiva dels pacients i la seva relació amb altres factors de la malaltia.

El cansament, el dolor i els símptomes depressius són problemes freqüents entre els pacients amb TENO, que repercuteixen amb la seva qualitat de vida. L'avaluació dels resultats orientats al pacient pot ser útil per a aconseguir un enfocament holístic que permeti realitzar intervencions específiques primerenques.

Referència de l'article
Meca-Lallana JE, Gómez-Ballesteros R, Pérez-Miralles F, Forero L, Sepúlveda M, Calles C, et al. Impact of Neuromyelitis Optica Spectrum Disorder on Quality of Life from the Patients’ Perspective: An Observational Cross-Sectional Study. Neurol Ther. 2022 May 6. doi: 10.1007/s40120-022-00356-6. PubMed PMID: 35524037.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]