Categoria: Estudis i projectes

Supervivència dels adults amb càncer a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el Registre de Càncer de Mallorca de la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears, han participat en la publicació d'un estudi de base poblacional de la Red Española de Registros de Cáncer (REDECAN), sobre la supervivència dels adults amb càncer a Espanya. També hi han participat diferents centres espanyols.

Paula Franch, investigadora de l'IdISBa i metgessa de la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Salut, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Cancer Survival in Adults in Spain: A Population-Based Study of the Spanish Network of Cancer Registries (REDECAN)" a la revista Cancers.

L'avaluació de la supervivència per càncer és essencial per monitorar la progressió del control del càncer. Es volia avaluar la supervivència de pacients amb càncer i la seva tendència a Espanya.

La supervivència ha millorat fins i tot en aquells càncers amb pronòstic pobre (pàncrees, esòfag, pulmó, fetge i càncer de cervell). Es justifica una major investigació de les possibles desigualtats sociodemogràfiques. Aquest estudi contribueix a l'avaluació del control del càncer i l'efectivitat dels serveis de salut.

Referència de l'article
Guevara M, Molinuevo A, Salmerón D, Marcos-Gragera R, Carulla M, Chirlaque M-D, et al. Cancer Survival in Adults in Spain: A Population-Based Study of the Spanish Network of Cancer Registries (REDECAN). Cancers (Basel). 2022 May 15;14(10):2441. doi: 10.3390/cancers14102441. PubMed PMID: 35626046.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dones passejant per la platja / CC BY-NC-SA 4.0]