Categoria: Estudis i projectes

Justificació i disseny del Palma Echo Platform, un laboratori central d'ecocardiografia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Cardiologia de l'Hospital de Manacor i l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han participat en la publicació d'un estudi sobre la justificació i disseny del Palma Echo Platform, un laboratori central d'ecocardiografia.

Luis López i Caterina Mas-Lladó, cardiòlegs de l'Hospital de Manacor; Xavier RosselloElena Fortuny, Marta NorisCarlos Fernandez-Palomeque, cardiòlegs i cardiòlogues de l'Hospital Universitari Son Espases; Dora Romaguera i Miquel Fiol, investigadors de l'IdISBa; han participat en la publicació de l'article amb el títol "The Palma Echo Platform: Rationale and Design of an Echocardiography Core Lab" a la revista Frontiers in Cardiovascular Medicine.

La síndrome metabòlica (MetS) s'associa amb un augment de la morbiditat i mortalitat cardiovascular. La caracterització de l'estructura cardíaca i anormalitats funcionals a causa del MetS pot ajudar a reconèixer individus que podrien beneficiar-se de la majoria de les intervencions preventives. L'ecocardiografia transtoràcica (ETT) dona una oportunitat que identifica aquelles anormalitats d'una forma reproduïble i cost-eficient. En un entorn d'investigació, la implementació de protocols per a l'adquisició i anàlisi d'imatges ETT són clau per assegurar la validació i reproductibilitat, així es facilitaria la resposta a qüestions rellevants sobre l'associació del MetS amb alteracions cardíaques.

En aquest article es descriu el protocol d'un laboratori central d'ecocardiografia per a l'estudi d'alteracions funcionals i estructurals del MetS.

Referència de l'article
López L, Rossello X, Romaguera D, Alonso-Gómez ÁM, Toledo E, Fortuny E, et al. The Palma Echo Platform: Rationale and Design of an Echocardiography Core Lab. Front Cardiovasc Med. 2022 Jun 21;9. doi: 10.3389/fcvm.2022.909347. PubMed PMID: 35800168.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Parella passejant / CC BY-NC-SA 4.0]