Categoria: Estudis i projectes

Esdeveniments associats amb el ventilador en infants

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Intensiva Pediàtrica de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en un estudi multicèntric prospectiu de cohort sobre els esdeveniments associats amb el ventilador en infants. També hi han participat diferents centres espanyols.

Juan Carlos De Carlos, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Ventilator-associated events in children: A multicentre prospective cohort study" a la revista Anaesthesia Critical Care & Pain Medicine.

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CPM) varen ampliar l'enfocament de la vigilància de la pneumònia associada al ventilador a esdeveniment associat al ventilador (EAV) per a finalitat de qualitat. No es va validar amb precisió cap definició pediàtrica d'EAV (PaedEAV). L'objectiu era analitzar la incidència i l'impacte en els resultats dels pacients que es deriven de l'aplicació dels criteris de l'EAV en adults de dos EAV pediàtrics (PaedEAV).

El segon objectiu era avaluar els EAV/PaedEAV com a factors associats amb l'augment de la durada de la ventilació mecànica (VM) en una unitat de cures intensives pediàtriques (UCIP).

Per a la vigilància de l'EAV en els infants s'ha de preferir una definició d'EAV basada en lleugers augments de la pressió positiva al final de la respiració.

Referència de l'article
Peña-López Y, Campins-Martí M, Slöcker-Barrio M, Bustinza A, Alejandre C, Jordán-García I, et al. Ventilator-associated events in children: A multicentre prospective cohort study. Anaesth Crit Care Pain Med. 2022 Apr;101072. doi: 10.1016/j.accpm.2022.10107. PubMed PMID: 34113088.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Foto Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / La infermera de la UCI Pediàtrica amb un nadó / CC BY-NC-ND 2.0]