Categoria: Estudis i projectes

Intoxicacions agudes ateses a un servei d'urgències. De la prepandèmia a la nova normalitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Son Espases, juntament amb el Departament d'Assajos Clínics i Suport Metodològic de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), han participat en la publicació d'un estudi sobre els canvis en les intoxicacions agudes durant les diferents fases de la pandèmia.

Juan Ortega Pérez, metge d'urgències de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, Guillem Frontera, investigador de l'IdISBa, Catalina Homar Amengual, infermera del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadora de l'IdISBaBernardino Barceló, metge del Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa i Jordi Puiguriguer Ferrando, metge d'urgències de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol: "Intoxicaciones agudas atendidas en un servicio de urgencias. De la prepandemia a la nueva normalidad", a la Revista Clínica Española.

La pandèmia per la COVID-19 ha provocat canvis globals que afecten la vida diària de la població mundial, amb un impacte directe sobre la salut física i mental dels individus, i també sobre els seus hàbits socials i recreatius.

Va fer-se una anàlisi retrospectiva d'aspectes demogràfics i clínics dels pacients atesos per intoxicacions agudes en un servei d'urgències hospitalari durant 3 períodes diferents: prepandèmia (2019), després del confinament domiciliari (2020) i en el període postpandèmia (2021), analitzant en cada etapa els mesos de juny i juliol.

Es va concloure que la pandèmia causada per la COVID-19 ha generat canvis clínics i epidemiològics en les intoxicacions agudes ateses en un servei d'urgències hospitalàries durant les diferents fases de la pandèmia.

Referència de l'article
Caballero-Bermejo AF, Ortega-Pérez J, Frontera-Juan G, Homar-Amengual C, Barceló-Martín B, Puiguriguer-Ferrando J. Intoxicaciones agudas atendidas en un servicio de urgencias. De la prepandemia a la nueva normalidad. Rev Clínica Española. Feb 2022. doi: 10.1016/j.rce.2022.02.003. PubMed PMID: 35221351.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
 
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Urgències d'adults de l'Hospital Universitari Son Espases / CC BY-NC-SA 4.0]