Categoria: Estudis i projectes

Impacte de la derivació primerenca a cures pal·liatives en pacients amb malaltia pulmonar intersticial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un article sobre l'impacte de la derivació primerenca a cures pal·liatives en pacients amb malaltia pulmonar intersticial. També hi han participat l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Ana Rodrigo-Troyano, pneumòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació amb el títol "Impact of Early Referral to Palliative Care in Patients with Interstitial Lung Disease" a la revista Journal of Palliative Medicine.

Les malalties pulmonars intersticials (MPI) tenen una gran repercussió en la supervivència i la qualitat de vida, però només un petit percentatge de pacients són remesos a cures pal·liatives (CP). Es volia avaluar l'impacte de la derivació primerenca a CP en els ingressos hospitalaris, les visites als serveis d'urgències i el lloc de mort en el darrer any de vida.

La derivació primerenca a CP redueix la necessitat d'hospitalització i permet la mort domiciliària.

Referència de l'article
Rodrigo-Troyano A, Alonso A, Barril S, Fariñas O, Güell E, Pascual A, et al. Impact of Early Referral to Palliative Care in Patients with Interstitial Lung Disease. J Palliat Med. 2022 Jun 17. doi: 10.1089/jpm.2021.0458. PubMed PMID: 35714348.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera d'atenció domiciliària proporciona cures pal·liatives a persones en procés de final de vida / CC BY-NC-SA 4.0]