Categoria: Estudis i projectes

Concepte associat a la aponeuroplàstia intracorpòria del recte (LIRA) laparoscòpica a l'hèrnia lateral

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un vídeo sobre el concepte associat a la aponeuroplàstia intracorpòria del recte (LIRA) laparoscòpica a l'hèrnia lateral. També hi han participat l'Hospital Quirónsalud Sagrado Corazón, l'Hospital Clínico Virgen de la Arrixaca, l'Hospital General Básico de Riotinto i l'Hospital Virgen del Rocío.

Sebastián Jeri-McFarlane, cirurgià de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació del vídeo amb el títol "Trasladando el concepto asociado a la aponeuroplastia intracorpórea del recto (LIRA) laparoscópica a la hernia lateral" a la revista Cirugía Española.

La reparació quirúrgica de les hèrnies laterals es considera un repte. L'aponeuroplàstia intracorporal de rectes laparoscòpics (LIRA) s'ha descrit com una tècnica mínimament invasiva per tractar les hèrnies incisionals primàries de la línia mitjana, especialment per a les hèrnies ventrals M2 a M4, però les indicacions del concepte associat a LIRA comencen a expandir-se a altres localitzacions complexes. L'objectiu d'aquest vídeo és mostrar les passes quirúrgiques de les hèrnies laterals seguint el concepte associada a LIRA per reparar aquestes hèrnies.

Referència del vídeo
Gómez-Valles P, Jeri-McFarlane S, Gomez-Menchero J, Morales-Conde S. Trasladando el concepto asociado a la aponeuroplastia intracorpórea del recto (LIRA) laparoscópica a la hernia lateral. Cirugía Española. 2022 Jul 13. doi: 10.1016/J.CIRESP.2022.03.013.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Àrea quirúrgica de l'Hospital Universitari Son Espases / CC BY-NC-SA 4.0]