Categoria: Estudis i projectes

Fractures després de l'enclavament cerebromedul·lar del fèmur

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Tramatologia i Ortopèdia de l'Hospital de Manacor ha participat en la publicació d'una sistematització de la fixació quirúrgica basada en l'anàlisi d'una cohort retrospectiva d'un únic centre sobre les fractures després de fractures després de l'enclavament cefalomedul·lar del fèmur.

Sebastián Corró, traumatòleg de l'Hospital de Manacor, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Fractures after cephalomedullary nailing of the femur: Systematization of surgical fixation based on the analysis of a single-center retrospective cohort" a la revista International Orthopaedics.

Les fractures relacionades amb l'implant femorarl (FRI) són una patologia en augment en una població cada vegada més gran i fràgil. Una sèrie de FRI després d'un enclavament cefalomedul·lar del fèmur es varen analitzar i es va descriure un algoritme per guiar el maneig d'aquestes fractures.

Seguint l'algoritme que es presenta, els pacients varen ser tractats amb intercanvi de claus o amb fixació de placa de bloqueig lateral, la qual cosa va permetre realitzar avaluacions senzilles i obtenir resultats acceptables en una població de molt alt risc.

Referència de l'article
Vilar-Sastre I, Corró S, Tomàs-Hernández J, Teixidor-Serra J, Selga-Marsà J, Piedra-Calle C-A, et al. Fractures after cephalomedullary nailing of the femur. Int Orthop. 2022 Jul 2. doi: 10.1007/s00264-022-05490-2. PubMed PMID: 35779111.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]