Categoria: Estudis i projectes

Càncer de recte en relació amb la reflexió peritoneal. Exactitud de la ressonància magnètica preoperatòria i correlació anatomopatològica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre l'exactitud de la ressonància magnètica (RM) per a determinar la localització dels tumors rectals en relació amb la reflexió peritoneal (RP) i la seva potencial afectació.

Alvaro Garcia-Granero, metge del servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol: "Cáncer de recto a nivel de la reflexión peritoneal. Exactitud de la RM preoperatoria y correlación anatomopatológica. Estudio prospectivo", a la revista Cirugía Española.

En l'estudi va dur-se a terme un estudi prospectiu de 161 pacients intervinguts per càncer de recte. Les peces quirúrgiques van analitzar-se mitjançant un mètode de doble tinció, superfície serosa amb colorant taronja i greix mesorectal amb tinta xinesa, per a comparar els resultats amb la RM preoperatòria.

L'estudi conclou que la RM és una prova precisa per a determinar la localització dels tumors de recte en relació amb la RP i la seva possible afectació. En el tallat macroscòpic, el mètode de doble colorant és eficaç per a determinar l'afectació serosa i diferenciar-la de la fàscia mesorectal.

Referència de l'article
Álvarez Sarrado E, Giner Segura F, Batista Domenech A, Garcia-Granero García-Fuster Á, Frasson M, Rudenko P, et al. Cáncer de recto a nivel de la reflexión peritoneal. Exactitud de la RM preoperatoria y correlación anatomopatológica. Estudio prospectivo. Cir Esp. 18 maig 2022. doi: 10.1016/j.cireng.2022.05.019. PubMed PMID: 35597413.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
 
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]