Categoria: Estudis i projectes

Una visió de la distributivitat condicional de les nulnormes sobre les uninormes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup SCOPIA, amb membres de la Universitat de les Illes Balears i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears, ha participat en la publicació d'un estudi sobre una visió de la distributivitat condicional de les nulnormes sobre les uninormes. També hi han participat la University of Jinan i la Suzhou University of Science and Technology.

Juan Vicente Riera i Daniel Ruiz-Aguilera, investigadors del Grup SCOPIA, han participat en la publicació de l'article amb el títol "An insight into the conditional distributivity of nullnorms over uninorms" a la revista Fuzzy Sets and Systems.

La distributivitat condicional (també anomenada distributivitat restringida) és una forma de distributivitat relaxada en el domini restringit. Hi ha tres opcions de distributivitat condicional en la literatura. En aquest article, es centren en l'equació de distributivitat condicional de tipus III que implica nulnormes sobre uninormes. En primer lloc, es va mostrar que pot transformar-se en els altres dos tipus d'equacions de distributivitat condicional que impliquen t-normes/t-conormes sobre uninormes. En segon lloc, s'investiguen les equacions de distributivitat condicional de tipus I i II que impliquen t-normes/t-conormes sobre uninormes i que estan relacionades amb el nostre estudi i continuen sent desconegudes. Finalment, es va mostrar que aquesta nova perspectiva dona lloc no sols a totes les solucions conegudes, sinó també a noves solucions.

Referència de l'article
Zong W, Su Y, Riera JV, Ruiz-Aguilera D. An insight into the conditional distributivity of nullnorms over uninorms. Fuzzy Sets Syst. 2022 Aug;441:215–23. doi: 10.1016/j.fss.2021.08.025.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: IdISBa]