Categoria: Estudis i projectes

La diabetis no és un factor de risc de pitjor pronòstic entre pacients hospitalitzats per COVID-19 a l'àrea mediterrània

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han publicat un estudi sobre com la diabetis no és un factor de risc de pitjor pronòstic entre pacients hospitalitzats per COVID-19 a l'àrea mediterrània.

Joana Nicolau, Keyla Dotres Fallat, Andrea Romano, Irene Rodríguez i Lluís Masmiquel, endocrinòlogues i endocrinòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadoes i investigador de l'IdISBa; i Pilar Sanchís, investigadora de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Diabetes might not be a risk factor for worse prognosis among hospitalized patients due to COVID-19 in a Mediterranean area"  a la revista Nutrición Hospitalaria.

La diabetis tipus 2 (DMT2) sembla que empitjora el pronòstic de pacients admesos per COVID-19, encara que la majoria d'estudis inclouen pacients asiàtics. Es volia avaluar si aquesta condició s'aplica en pacients mediterranis.

En una mostra mediterrània, a pesar de l'edat, comorbiditats, estat nutricionals i marcadors inflamatoris, els subjectes amb DMT2 amb un control glucèmic adequat admesos per COVID-19 tenien uns resultats pronòstics similars als pacients sense aquesta condició metabòlica.

Referència de l'article
Nicolau J, Sanchís P, Dotres Fallat K, Romano A, Rodríguez I, Masmiquel L. Diabetes might not be a risk factor for worse prognosis among hospitalized patients due to COVID-19 in a Mediterranean area. Nutr Hosp. 2022. doi: 10.20960/nh.03855. PubMed PMID: 35485382.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera realitza un control de glicèmia / CC BY-NC-SA 4.0]