Categoria: Estudis i projectes

El consum matern de dieta de cafeteria durant la lactància condueix a una alteració de la termogènesi induïda per la dieta en els descendents després de l'exposició a una dieta occidental en l'edat adulta

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup d'investigació Nutrigenòmica, Biomarcadors i Avaluació de Riscos (NuBE), de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), CIBER de Fisiopatologia de l'Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN) i la Universitat de les Illes Balears (UIB), han publicat un estudi sobre el consum matern de dieta de cafeteria durant la lactància condueix a una alteració de la termogènesi induïda per la dieta en els descendents després de l'exposició a una dieta occidental en l'edat adulta.

Catalina Amadora PomarCatalina Picó, Andreu Palou i Juana Sánchez, investigadores i investigadors del grup NuBE, han publicat l'article amb el títol "Maternal Consumption of a Cafeteria Diet during Lactation Leads to Altered Diet-Induced Thermogenesis in Descendants after Exposure to a Western Diet in Adulthood" a la revista Nutrients.

Aquest estudi investiga la capacitat de la dieta materna de cafeteria durant la lactància per programar el teixit metabòlic marró adipós (TMA) respon a una dieta obesogènica de reexposició en la descendència en edat adulta després de realitzar una dieta estàndar (DS). Les rates lactants varen ser alimentades amb DS o dieta de cafeteria durant la lactància. Els seus descendents varen ser alimentats amb una DS i al cap de 16 setmanes varen canviar a una dieta occidental fins a la setmana 24.

L'exposició a una dieta obesògena en rates lactants pot afectar a llarg termini al metabolisme lipídic i atenua a la termogènesi induïda per la dieta en TMA en resposta a un nou repte dietètic obesogen més tard en la vida.

Referència de l'article
Pomar CA, Picó C, Palou A, Sánchez J. Maternal Consumption of a Cafeteria Diet during Lactation Leads to Altered Diet-Induced Thermogenesis in Descendants after Exposure to a Western Diet in Adulthood. Nutrients. 2022 May 7;14(9):1958. doi: 10.3390/nu14091958. PubMed PMID: 35565926.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dolços / CC BY-NC-SA 4.0]