Categoria: Estudis i projectes

Morfea tractada a atenció primària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Atenció Primària de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha publicat un revisió de la morfea a partir d'una imatge d'aquesta patologia tractada a atenció primària.

Verónica Berkovich Menta, María Luz Martínez Brotóns i María Nieves Acero Guasch, metgesses de família i comunitària del CS Santa Eulàlia, han publicat la imatge amb el títol "¿Es una morfea? El reto de la piel en la consulta de atención primaria" a la revista Atención Primaria.

Aquest article descriu una morfea tractada a atenció primària. Els professionals d'Atenció Primària, especialistes en medicina familiar i comunitària, juguen un rol més important pel que fa al diagnòstic, detecció tempranda i seguiment de diferentes patologies. Encara que tracten patologies, en aquest cas en particular, l'important és que s'ha realitzat un diagnòstic adequat de la patologia, treballant en coordinació amb el segon nivell d'atenció i utilitzant els recursos que es tenen (interconsultes telemàtiques) per a una millor i més fluida atenció. D'aquesta forma la patologia no ha avançat i generat conseqüències que podrien aparéixer a llarg termini, sense aquesta atenció primerenca.

Referència de l'article
Berkovich Menta V, Martínez Brotóns ML, Acero Guasch MN. ¿Es una morfea? El reto de la piel en la consulta de atención primaria. Atención Primaria. 2022 Sep;54(9):102416. doi: 10.1016/j.aprim.2022.102416. PubMed PMID: 35841751.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Berkovich Menta V, Martínez Brotóns ML, Acero Guasch MN]