Categoria: Estudis i projectes

Variables antropomètriques com a mediadors de l'associació dels canvis en dieta i activitat física amb un perfil inflamatori

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX), de la Universitat de les Illes Balears, el CIBEROBN i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), ha participat en un estudi sobre les variables antropomètriques com a mediadors de l'associació del canvis en dieta i activitat física amb un perfil inflamatori. També hi han participat diferents centres internacionals.

Josep A Tur, investigador del Grup NUCOX, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Anthropometric Variables as Mediators of the Association of Changes in Diet and Physical Activity With Inflammatory Profile" a la revista The Journals of Gerontology, Series A: Biological Sciences and Medical Sciences.

Els mecanismes subjacents a les associacions dels alts nivells d'activitat física (AF) i l'adherència a la dieta mediterrània (MedDiet) amb una millora del perfil inflamatori encara no està clar. L'objectiu era avaluar el paper mediador dels canvis en l'índex de massa corporal (IMC) i la circumferència de la cintura (CC), així com els marcadors de greix corporal en l'associació de canvis en l'AF i adherència a la MedDiet, amb canvis en el perfil inflamatori.

En els pacients adults amb alt risc cardiovascular, l'augment dels nivells d'AF i adherència a la MedDiet durant 1 any es varen associar a una puntuació més baixa d'inflamació, la qual cosa va significar parcialment una reducció en el greix corporal.

Referència de l'article
Cárdenas-Fuentes G, Lassale C, Martínez-González MÁ, Grau M, Salas-Salvadó J, Corella D, et al. Anthropometric variables as mediators of the association of changes in diet and physical activity with inflammatory profile. Journals Gerontol - Ser A Biol Sci Med Sci. 2021 Nov 1;76(11):2021–9. doi: 10.1093/gerona/glab072. PubMed PMID: 33693782.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent en bicicleta / CC BY-NC-SA 4.0]