Categoria: Estudis i projectes

Factors que influeixen en les tendències de mortalitat per càncer de pàncrees a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Anestesiologia de l'Hospital Can Misses ha publicat un article sobre els factors que influeixen les tendències de mortalitat per càncer de pàncrees a Espanya.

Enrique Gili Ortiz, anestesiòleg de l'Hospital Can Misses, ha publicat l'article amb el títol "Factors influencing mortality trends of pancreatic cancer in Spain, 1955-2020" a la revista Revista Española de Enfermedades Digestivas.

L'objectiu d'aquest estudi era analitzar les tendències de la mortalitat per càncer de pàncrees a Espanya de 1955 a 2020 en homes i dones i en tots els grups d'edat, amb la intenció de descriure els canvis en la prevalença d'alguns factors de risc i la seva possible influència en la mortalitat.

Els nivells de mortalitat per càncer pancreàtic han augmentat ininterrompudament a Espanya durant les darreres dècades. Les tendències d'augment de l'obesitat i diabetis mellitus, especialment entre homes, i diferent prevalença d'obesitat i tabaquisme d'acord amb la classe social, són problemes de salut pública. El tabaquisme i l'obesitat són factors de risc potencialment evitables. Així, els programes educacionals i mesures legislatives es podrien implementar més amplament, així com programes per a la prevenció del tabaquisme, una nutrició saludable i l'exercici físic, i s'hauria d'aplicar més intensament en les classes socials més desfavorides.

Referència de l'article
Gili Ortiz E. Factors influencing mortality trends of pancreatic cancer in Spain, 1955-2020. Rev Española Enfermedades Dig. 2022. doi: 10.17235/reed.2022.8559/2021. PubMed PMID: 35548865.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant per la ciutat / CC BY-SA 3.0]