Categoria: Estudis i projectes

Àcids grassos omega-3 dels glòbuls vermells i les puntuacions d'atenció en adolescents sans

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi sobre els àcids grasos omega-3 dels glòbuls vermells i les puntuacions d'atenció en adolescens sans. També hi han participat diferents centres espanyols.

Dora Romaguera, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Red blood cell omega-3 fatty acids and attention scores in healthy adolescents" a la revista European Child & Adolescent Psychiatry.

Els àcids grassos omega-3 són fonamentals per a la funció cerebral. Cada vegada no es pensa més que l'adolescència duu una vulnerabilitat cerebral a la ingesta dietètica. En contrast amb l'abundant investigació sobre l'àcid omega-3 docosahexaenoic (DHA) en la cognició, la investigació sobre DHA i la intenció en adolescents sans és escassa. A més, el paper de l'àcid alfa-linolènic (AAL), l'àcid gras omega-3 vegetal, no s'ha explorat. S'examinen les associacions entre el DHA i l'AAL i la funció d'atenció en una població jove i sana.

El paper de l'AAL dietètic en l'atenció està menys clar, encara que els nivells sanguinis més alts d'AAL pareixen donar lloc a una menor impulsivitat.

Referència de l'article
Pinar-Martí A, Fernández-Barrés S, Gignac F, Persavento C, Delgado A, Romaguera D, et al. Red blood cell omega-3 fatty acids and attention scores in healthy adolescents. Eur Child Adolesc Psychiatry. 2022 Aug 12. doi: 10.1007/s00787-022-02064-w. PubMed PMID: 35960396.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Adolescents passejant / CC BY-NC-SA 4.0]