Categoria: Estudis i projectes

Les signatures moleculars podrien deixar obsoleta l'estadificació quirúrgica de l'axil·la

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Laboratori Epigenètica de Càncer de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha publicat junt amb el Saint John's Cancer Institute, la David Geffen School of Medicine at UCLA i la Duke University School of Medicine, una reflexió sobre com les signatures moleculars podrien deixar obsoleta l'estadificació quirúrgica de l'axil·la.

Diego M. Marzese, investigadors del Laboratori Epigenètica de Càncer del Grup de Biologia Cel·lular del Càncer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "ASO Author Reflections: Molecular Signatures May Render Surgical Staging of the Axilla Obsolete".

L'article publicat per la revista Annals of Surgical Oncology descriu com la integració de tècniques de caracterització molecular amb sistemes d'intel·ligència artificial estan facilitant la creació de mètodes diagnòstics de precisió. En aquest cas, els experts reflexionen en com aquests sistemes canviaran la cirurgia mamària i la possibilitat d'evitar el buidament axil·lar en un gran grup de pacients.descriu com la integració de tècniques de caracterització molecular amb sistemes d'intel·ligencia artificial estan facilitat la creació de mètodes diagnòstics de precissió. En aquest cas, els experts reflexionen en com aquests sistemes cambiaran la cirurgia mamària i la possibilitat d'evitar el buidament axil·lar en un gran grup de pacients.

Referència de la reflexió
Orozco JIJ, Le J, Baker JL, Marzese DM, DiNome ML. ASO Author Reflections: Molecular Signatures May Render Surgical Staging of the Axilla Obsolete. Ann Surg Oncol. 2022 Aug 2. doi: 10.1245/s10434-022-12327-0. PubMed PMID: 34113088.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital La Milagrosa / Microscopio del Servicio de Anatomía patológica (10) / CC BY-NC-ND 2.0