Categoria: Estudis i projectes

Otitis mitjana aguda en infants espanyols amb hàbits de sopar tard

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), Atenció Primària de Mallorca i el Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases  han publicat un estudi preliminar sobre l'otitis mitja aguda en infants espanyols amb hàbits de sopar tardans.

Ruth Díez, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases; Sergio Verd, pediatra del CS de la Vileta i investigador de l'IdISBaJaume Ponce-Taylor, investigador de la Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca, Antonio Gutiérrez, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Espases;  María Llull, pediatra del CS d'Esporles; María-Isabel Martin-Delgado, metgessa de medicina familiar i comunitària del CS Santa Ponça i investigadora de l'IdISBa; i Jan Ramakers, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, han publicat un article amb el títol "A Preliminary Study on Acute Otitis Media in Spanish Children with Late Dinner Habits" a la revista International Journal of Environmental Research and Public Health.

El temps del consum calòric juga un paper important en un procés a llarg termini que lidera les malalties transmissibles. L'objectiu primari d'aquest estudi era analitzar si els infants que sopen prest tenien menys risc de patir infeccions respiratòries agudes que els infants que sopen tard durant la pandèmia de la COVID-19.

Es va fer una estimació preliminar de la vinculació entre els hàbits de sopar tard i l'otitis mitjana aguda en infants. Però, no hi ha conclusions sobre les causalitats que es poden establir per l'estudi observacional d'aquest estudi i s'ha de realitzar més investigació per confirmar els diferents problemes apareguts en l'exploració inicial d'una àrea d'investigació emergent.

Referència de l'article
Díez R, Verd S, Ponce-Taylor J, Gutiérrez A, Llull M, Martin-Delgado M-I, et al. A Preliminary Study on Acute Otitis Media in Spanish Children with Late Dinner Habits. Int J Environ Res Public Health. 2022 Aug 28;19(17):10721. doi: 10.3390/ijerph191710721. PubMed PMID: 36078436.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]