Categoria: Estudis i projectes

Activitat física ocupacional i d'oci en el risc cardiovascular i la composició corporal entre els treballadors d'empreses de repartiment

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació d'Evidència, estils de vida i Salut (EVES) amb membres de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Universitat de les Illes Balears; i Atenció Primària de Mallorca i el Grup d'Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular (NUTRECOR) i el han publicat un estudi sobre l'activitat física ocupacional i d'oci en el risc cardiovascular i la composició corporal entre els treballadors d'empreses de repartiment. També hi han participat CIBEROBN, ADEMA, el IUNICS, Correos, la Universidad Internacional de la Rioja i la RICAPPS.

Aina M Galmes-Panades, investigadora del grup NUTRECOR i CIBEROBN; Manuela Abbate,  i Aina Yañez, investigadores del grup EVES, Miquel Bennasar-Veny, invesitgador del grup EVES i el CIBERESP; Angel Arturo López-González, metge del Servei de Prevenció de Riscos Laborals en els Servei de Salut; i Alfonso Leiva, investigador de la Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca; han publicat l'article amb el títol "Occupational and Leisure Physical Activity on Cardiovascular Risk and Body Composition Among Courier Workers" a la revista Biological Research For Nursing.

Hi ha alguna controvèrsia sobre els efectes beneficiosos d'activitat física ocupacional (AFO) en risc cardiovascular (RCV). El principal objectiu d'aquest estudi era explorar l'efecte de la combinació de diferents freqüències d'activitat física de temps lliure (AFTL) i dos tipus d'AFO en RCV i composició corporal i si l'associació entre activitat física (AF) en el RCV es va mitjançar pel teixit adipós visceral (TAV).

Els resultats indiquen que tant l'AFO com l'AFTL són factors protectors per al RCV i juguen un paper important en l'acumulació de TAV.

Referència de l'article
Galmes-Panades AM, Abbate M, Bennasar-Veny M, López-González AA, Vicente-Herrero MT, Busquets-Cortés C, et al. Occupational and Leisure Physical Activity on Cardiovascular Risk and Body Composition Among Courier Workers. Biol Res Nurs. 2022 Oct 25;24(4):560–72. doi: 10.1177/10998004221105535. PubMed PMID: 35613699.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant / CC BY-NC-SA 4.0]