Categoria: Estudis i projectes

Augment dels nivells MRNA d'ADAM17, IFITM3 i IFNE en cèl·lules perifèriques sanguínies estan presents en pacients amb obesitat que podrien predir l'evolució de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup d'investigació Nutrigenòmica, Biomarcadors i Avaluació de Riscos (NuBE), de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), CIBER de Fisiopatologia de l'Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN) i la Universitat de les Illes Balears (UIB), la Secció de Malalties Infeccioses de Medicina Interna i el Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases  han publicat un estudi sobre l'augment dels nivells MRNA d'ADAM17, IFITM3 i IFNE en cèl·lules perifèriques sanguínies estan presents en pacients amb obesitat que podrien predir l'evolució de la COVID-19.

Catalina Amadora Pomar, M Luisa Bonet,Catalina Picó,  Andreu Palou; investigadores i investigador del grup NuBEAdrián Ferre-Beltrán, Mercedes García-Gasalla i Melchor Riera, metges de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa; i Pablo A Fraile-Ribot, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa; han publicat l'article amb el títol "Increased mRNA Levels of ADAM17, IFITM3, and IFNE in Peripheral Blood Cells Are Present in Patients with Obesity and May Predict Severe COVID-19 Evolution" a la revista Biomedicines.

Els patrons d'expressió gènica en cèl·lules sanguínies d'individus infectats pel SARS-CoV-2 amb diferents fenotipus clínics i índex de massa corporal (IMC) podrien ajudar a identificar possibles factors de pronòstic primerenc de la COVID-19. Es varen reclutar pacients amb COVID-19 ingressats a l'Hospital Universitari Son Espases entre març de 2020 i novembre de 2021, i subjectes de control. Es varen obtenir mostres de cèl·lules de sang perifèrica (CSP) i de plasma a l'ingrés a l'hospital. L'expressió gènica en els CSP pot ser útil per al pronòstic de l'evolució de la COVID-19.

Referència de l'article
Pomar CA, Bonet ML, Ferre-Beltrán A, Fraile-Ribot PA, García-Gasalla M, Riera M, et al. Increased mRNA Levels of ADAM17, IFITM3, and IFNE in Peripheral Blood Cells Are Present in Patients with Obesity and May Predict Severe COVID-19 Evolution. Biomedicines. 2022 Aug 18;10(8):2007. doi: 10.3390/biomedicines10082007. PubMed PMID: 36009555.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Centers for Disease Control and Prevention / Coronavirus / CC BY-NC-SA 4.0]