Categoria: Estudis i projectes

Factors de risc nutricionals associats amb els símptomes vasomotors en dones entre 40 i 65 anys

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), amb membres del CIBEROBN i el laboratori de neurofisiologia del departament de Biologia de la Universitat de les Illes Balears han participat en un estudi sobre els factors de risc nutricionals associats amb els símptomes vasomotors en dones entre 40 i 65 anys. També hi han participat la Universidad Autónoma de Nuevo León, la Universidad Católica de Avila i el CIBEROBN.

Josep Antoni TurCristina Bouzas, investigadors del grup NUCOX, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Nutritional Risk Factors Associated with Vasomotor Symptoms in Women Aged 40–65 Years" a la revista Nutrients.

Els símptomes vasomotors (SVM) són les més comunes entre les dones menopàusiques, aquests inclouen calrades i suors nocturnes, i les palpitacions sovint es presenten junt amb les calrades. Alguns estudis realitzats a Mèxic informen que al voltant del 50% de les dones presenten SVM principalment en la transició menopàusica. S'ha comprovat dels SVM no només es desencadenen per una deficiència d'estrògens, sinó també per factors de risc nutricional. L'evidència d'una associació entre els factors de risc nutricional i el SVM és limitada en dones mexicanes. L'objectiu d'aquest estudi és identificar els factors de risc nutricional associats al SVM en dones de 40 a 65 anys.

La presència de SVM es va associar a diferents riscs nutricionals (pes, nivells de glucosa en dejú, exercici cardiorespiratori i consum de tabac) en dones que viuen al nord-est de Mèxic.

Referència de l'article
Tijerina A, Barrera Y, Solis-Pérez E, Salas R, Jasso JL, López V, et al. Nutritional Risk Factors Associated with Vasomotor Symptoms in Women Aged 40–65 Years. Nutrients. 2022 Jun 22;14(13):2587. doi: 10.3390/nu14132587. PubMed PMID: 35807766.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dones assegudes CC BY-NC-SA 4.0]