Categoria: Estudis i projectes

Mapatge de la mescla genètica en les exacerbacions d'asma greu en infants i joves hispans/llatins

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut de Menorca ha participat en un estudi sobre el mapatge de la mescla genètica en les exacerbacions d'asma greu en infants i joves hispans/llatins. També hi han participat diferents centres.

Maties Torrent, metge de l'Àrea de Salut de Menorca i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Admixture mapping of severe asthma exacerbations in Hispanic/Latino children and youth" a la revista Thorax.

Als Estats Units, les poblacions genèticament mesclades tenen una un nivell alt de prevalença d'asma i exacerbacions severes d'asma. Això podria explicar-se no només per factors ambientals, sinó també per variants genètiques que exerceixen efectes específics de cada ètnia. Però, no s'ha realitzat un mapatge de la mescla en les exacerbacions d'asma sever.

Es volia identificar les variants genètiques amb exacerbacions d'asma sever en subgrups hispans/llatins mitjançant anàlisi de mapatge de mescles genètiques i mapatge fi, i per avaluar la seva transferiblitat a altres poblacions i els seus possibles papers funcionals.

L'estudi del mapatge de mescla genètica de les exacerbacions de l'asma va mostrar un nou locus que presentava efectes específics dels hispans/llatins i regulava DPYSL3 i SCGB3A2.

Referència de l'article
Herrera-Luis E, Mak ACY, Perez-Garcia J, Martin-Gonzalez E, Eng C, Beckman KB, et al. Admixture mapping of severe asthma exacerbations in Hispanic/Latino children and youth. Thorax. 2022 Sep 30;thoraxjnl-2022-218755. doi: 10.1136/thorax-2022-218755. PubMed PMID: 36180068.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Jerònia Miralles. Atenció Primària de Mallorca]