Categoria: Estudis i projectes

Efectes de la melatonina exògena del trastorn de son per treballar per torns en personal sanitari

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Medicina del Treball de l'Hospital de Manacor i l'Hospital Universitari Son Llàtzer han publicat, junt amb  l'Hospital de Getafe, una revisió sistemàtica sobre els efectes de la melatonina exògena del trastorn de son per treballar en torns en personal sanitari. També hi han participat el FISABIO, la Universitat Miguel Hernández i l'Institut d'Investigació Carlos III.

Bárbara Carriedo-DiezJavier Lucas, Bárbara Carriedo i Carmen Cantón., metgessa de medicina del treball de l'Hospital de Manacor ; i Javier Lucas Tosoratto-Venturi, metge de medicina del treball de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article amb el títol "The Effects of the Exogenous Melatonin on Shift Work Sleep Disorder in Health Personnel: A Systematic Review" a la revista International Journal of Environmental Research and Public Health.

Es volia conèixer la documentació mèdica relacionada amb la melatonina exògena en trastorns del son causats pel treball per torns en personal sanitari.

La melatonina administrada exògenament és efectiva en el personal sanitari que treballa per torns que pateixen trastorns del son i es podria recomanar donats els pocs efectes adversos i la seva tolerabilitat. Hi ha molta disparitat d'evidència sobre la dosi, períodes de seguiment i tipus de melatonina, poca població participant, mateixos rangs d'edat i edat jove. Per això, es necessiten nous assaigs per modificar aquestes observacions per tal de tenir una evidència completa que pot assegurar l'eficàcia de la melatonina exògena en la població estudiada.

Referència de l'article
Carriedo-Diez B, Tosoratto-Venturi JL, Cantón-Manzano C, Wanden-Berghe C, Sanz-Valero J. The Effects of the Exogenous Melatonin on Shift Work Sleep Disorder in Health Personnel: A Systematic Review. Int J Environ Res Public Health. 2022 Aug 17;19(16):10199. doi: 10.3390/ijerph191610199. PubMed PMID: 36011832.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]