Categoria: Estudis i projectes

5'-nucleotidasa, genotipus citosòlic II i resultat clínic en pacients amb leucèmia mieloide aguda amb citogenètica de risc intermedi

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Departaments d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Hospital Universitari Son Espases han participat en un estudi sobre 5'-nucleotidasa, genotipus citosòlic II i resultat clínic en pacients amb leucèmia mieloide aguda amb citogenètica de risc intermedi. També hi han participat diferents centres.

Joan Bargay Lleonart, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i Antonia Sampol, hematòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "5'-nucleotidase, cytosolic II genotype, and clinical outcome in patients with acute myeloid leukemia with intermediate-risk cytogenetics" a la revista European Journal of Haematology.

La leucèmia mieloide aguda (LMA) és una malaltia complexa, i el seu tractament s'ha d'ajustar al risc, que ve conferit per la citogenètica i els marcadors moleculars. La citarabina és el principal fàrmac per tractar la LMA i s'ha suggerit que el genotipus dels enzims metabolitzadors de la citarabina pot tenir una rellevància pronòstica en la LMA.

Els polimorfismes de la citidina deaminasa es va associar a un nivell de remissió complet després d'una quimioteràpia d'inducció sense influència en la supervivència total.

Referència de l'article
Díaz‐Santa J, Rodríguez‐Romanos R, Coll R, Osca G, Pratcorona M, González‐Bártulos M, et al. 5′‐nucleotidase, cytosolic II genotype, and clinical outcome in patients with acute myeloid leukemia with intermediate‐risk cytogenetics. Eur J Haematol. 2022 Sep 16. doi: 10.1111/ejh.13862. PubMed PMID: 34113088.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Pacients esperant / CC BY-NC-SA 4.0]