Categoria: Estudis i projectes

Incidència i predictors de mort primerenca en pacients sotmesos a un tancament percutani de l'apèndix de l'aurícula esquerra

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre la incidència i predictors de mort primerenca en pacients sotmesos a un tancament percutani de l'apèndix de l'aurícula esquerra. També hi han participat diferents centres espanyols i canadencs.

Caterina Mas-Llado, cardiòloga de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadora de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Incidence and Predictors of Early Death in Patients Undergoing Percutaneous Left Atrial Appendage Closure" a la revista JACC: Clinical Electrophysiology.

El tancament de l'apèndix de l'aurícula esquerra (TAAE) vol prevenir els esdeveniments isquèmics amb fibril·lació atrial. Com a procediment preventiu, la mort primerenca després d'una TAAE podria fer el procediment inútil

Els autors volien avaluar la incidència i factors associats amb la mort primerenca dels receptors de TAAE.

En aquest registre multicèntric internacional, prop d'1 i 6 pacients varen morir durant el primer any de TAAE. Edat alta, poc índex de massa muscular, deteriorament de la taxa de filtració glomerular estimada, diabetis prèvia i fallada cardíaca prèvia s'ha associat amb un augment de risc. El risc de mort primerenca pareix que era prohibitiu (∼50%) en la presència de >3 d'aquests factors de risc.

Referència de l'article
Mesnier J, Cruz-González I, Arzamendi D, Freixa X, Nombela-Franco L, Peral V, et al. Incidence and Predictors of Early Death in Patients Undergoing Percutaneous Left Atrial Appendage Closure. JACC Clin Electrophysiol. 2022 Sep;8(9):1093–102. doi: 10.1016/j.jacep.2022.06.012. PubMed PMID: 36137713.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent gran / CC BY-NC-SA 4.0]