Categoria: Estudis i projectes

Nivells de vitamina D prenatal i infants i al·lèrgia/asma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut de Menorca ha participat en un estudi sobre els nivells de vitamina D prenatal i infants i al·lèrgia i asma en infants. També hi han participat diferents centres.

Maties Torrent, metge de l'Àrea de Salut de Menorca i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Prenatal and child vitamin D levels and allergy and asthma in childhood" a la revista Pediatric Research.

La deficiència de la vitamina D al principi de la vida podria afectar el desenvolupament del sistema immunitari en un entorn d'al·lèrgia i asma. Les troballes des dels estudis prospectius són inconsistents.

Es volia examinar si els nivells de vitamina D maternes i infants s'associen amb símptomes al·lèrgics i asma en infants en una cohort de naixement espanyola.

En aquesta cohort espanyola, amb un total d'un 19% de mares i un 24% d'infants amb nivells deficients de vitamina D, un nivell més alt de vitamina D al cap de 4 anys es va associar amb una reducció de les probabilitats d'èczema atòpia al cap de 9 anys. També hi ha alguna evidència que els nivells més alts de vitamina D redueixen la prevalença de sibilàncies d'aparició tardana. A pesar de les troballes necessiten replicació, podrien implicar uns nivells de vitamina D òptim a l'edat preescolar i prevenir l'èczema atòpic.

Referència de l'article
Sangüesa J, Sunyer J, Garcia-Esteban R, Abellan A, Esplugues A, Garcia-Aymerich J, et al. Prenatal and child vitamin D levels and allergy and asthma in childhood. Pediatr Res. 2022 Sep 3. doi: 10.1038/s41390-022-02256-9. PubMed PMID: 36057646.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Prova d'esforç / CC BY-NC-SA 4.0]