Categoria: Estudis i projectes

Efecte dels inhibidors PCSK9 en el colesterol remanent i el risc residual dels lípids

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Cardiologia de l'Hospital de Manacor ha participat en la publicació d'un estudi basat en el registre LIPID-REAL sobre l'efecte dels inhibidors PCSK9 en el colesterol romanent i el risc residual dels lípids. També hi han participat diferents centres espanyols.

Luis López-Rodríguez, cardiòleg de l'Hospital de Manacor, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Effect of PCSK9 inhibitors on remnant cholesterol and lipid residual risk: The LIPID-REAL registry" a la revista European Journal of Clinical Investigation.

Els anticossos monoclonals que inhibeixen la proproteïna de convertasa subtilisina/kexina tipus 9 (PCSK9) redueixen el colesterol de les lipoproteïnes de baixa densitat (LDLc) en un 55%, independentment dels tractaments de base. Però, es desconeix l'efecte d'altres paràmetres lipídics, com les restes de colesterol o, l'anomenat risc residual lipídic.

Aquest registre multicèntric i retrospectiu de pacients del món real tractats amb inhibidors PCSK9 demostra un efecte positiu en el colesterol romanent i risc residual dels lípids més enllà de les reduccions LDLc.

Referència de l'article
Cordero A, Fernández Olmo MR, Cortez Quiroga GA, Romero‐Menor C, Fácila L, Seijas‐Amigo J, et al. Effect of PCSK9 inhibitors on remnant cholesterol and lipid residual risk: The LIPID-REAL registry. Eur J Clin Invest. 2022 Sep 5. doi: 10.1111/eci.13863. PubMed PMID: 36039486.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Sobrassades / CC BY-NC-SA 4.0]