Categoria: Estudis i projectes

Dermatoscòpia de dermatofibroma hemosideròtid/aneurismàtic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han participat en la publicació d'un estudi morfològic de 110 casos de dermatoscòpia de dermatofibroma d'hemosideròtid/aneurismàtic. També hi han participat diferents centres. 

Àlex Llambrich i Rosa Taberner, dermatòlegs de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Dermoscopy of haemosiderotic/aneurysmal dermatofibroma: A morphological study of 110 cases" a la revista Journal of the European Academy of Dermatology and Venearology.

Els dermatofibromes hemosideròtid i aneurismàtic són poc comuns i sovint freqüentment són lesions mal diagnosticades, la qual cosa es poden considerar com a diferents estadis histopatològics d'un mateix tumor. Fins a la data no s'ha realitzat un diagnòstic amb dermatoscòpia de precisió per a aquests tumors.

Es volia determinar la importància diagnòstica de les estructures i els patrons dermatoscòpics associats als dermatofibromes hemosideròtid/aneurismàtic en una sèrie ampla.

La dermatoscòpia és útil per millorar la precisió diagnòstica dels dermatofibromes hemosideròtid/aneurismàtic. Però, hi ha una superposició dermatoscòpica considerable entre aquests tumors i melanoma, específicament quan la delicada xarxa pigmentària perifèrica està absent.

Referència de l'article
Zaballos P, Álvarez‐Salafranca M, Llambrich À, Malvehy J, Taberner R, Medina C, et al. Dermoscopy of haemosiderotic/aneurysmal dermatofibroma: A morphological study of 110 cases. J Eur Acad Dermatology Venereol. 2022 Nov 8. doi: 10.1111/jdv.18664. PubMed PMID: 36251407.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]