Categoria: Estudis i projectes

Millora de l'activitat antibacteriana del pèptid P87 derivat de la lisina del bacteriòfag mitjançant la maximització de les propietats fisicoquímiques i l'avaluació del seu potencial terapèutic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat, junt amb el IUNICS,  en la publicació d'un estudi sobre la millora de l'Millora de l'activitat antibacteriana del pèptid P87 derivat de la lisina del bacteriòfag mitjançant la maximització de les propietats fisicoquímiques i l'avaluació del seu potencial terapèutic. També hi han participat el CIB-CSIC, el CIBERES i l'Instituto de Salud Carlos III.

Antonio Doménech-Sánchezantibiotics 11 01448 g001 i Sebastián Albertí, investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Improvement of the Antibacterial Activity of Phage Lysin-Derived Peptide P87 through Maximization of Physicochemical Properties and Assessment of Its Therapeutic Potential" a la revista Antibiotics.

Les lisines fàgiques són una alternativa prometedora a la quimioteràpia antibiòtica comuna. Però, s'han considerat menys eficaces contra els patògens Gram-negatius a no ser que es manipulin, per exemple, fusionant-les amb pèptids antimicrobians (PAM). Els PAMs suposen per ells mateixos una alternativa als antibiòtics. En aquest treball, es va investigar el PAM P87, prèviament derivat d'una lisina de bacteriòfag (Pae87) amb un suposat mode d'acció no enzimàtic, per millorar la seva activitat antibacteriana.

Referència de l'article
Vázquez R, Doménech-Sánchez A, Ruiz S, Sempere J, Yuste J, Albertí S, et al. Improvement of the Antibacterial Activity of Phage Lysin-Derived Peptide P87 through Maximization of Physicochemical Properties and Assessment of Its Therapeutic Potential. Antibiotics. 2022 Oct 21;11(10):1448. doi: 10.3390/antibiotics11101448. PubMed PMID: 36290106.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Jennifer Dunaway / Pseudomonas / CC BY-NC 2.0]