Categoria: Estudis i projectes

Avaluació del programa CEPS a les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un estudi sobre l'avaluació del programa Centres educatius promotors de la salut (CEPS) de les Illes Balears.

Maria Ramos i Elena Cabeza, metgesses de la Conselleria de Salut i investigadores de l'IdISBa; i Elena Tejera, coordinadora autonòmica del programa PADIB; han publicat l'article amb el títol "Evaluation of the Health Promoting Schools (CEPS) Program in the Balearic Islands, Spain" a la revista International Journal of Environmental Research and Public Health.

einasalutEn aquest article es mostren els resultats de l'avaluació del programa CEPS a les Illes Balears entre els cursos 2014-2015 i 2018-2019, a partir de 84 centres educatius, dels quals es varen seleccionar 44 perquè havien participat almanco dos anys en el programa. Entre els resultats, destaca la importància de què les comissions de salut dels centres educatius es coordinin amb altres comissions del centre (medi ambient, convivència, coeducació) i amb altres recursos del barri o municipals. El 40% dels projectes de salut elaborats per les escoles eren d'alta qualitat, el 50% de qualitat mitjana i només el 9,1% de baixa qualitat. Aquesta avaluació assenyala oportunitats de millora per als centres educatius promotors de la salut, i una guia per als que volen iniciar aquest procés.

Referència de l'article
Ramos M, Tejera E, Cabeza E. Evaluation of the Health Promoting Schools (CEPS) Program in the Balearic Islands, Spain. Int J Environ Res Public Health. 2022 Aug 29;19(17):10756. doi: 10.3390/ijerph191710756. PubMed PMID: 36078479.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]