Categoria: Estudis i projectes

Índex dietètic del sistema de perfils nutricionals de l'FSAm-NPS i els factors de RCV en una població d'edat avançada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi sobre les associacions entre l'índex dietètic del sistema de perfils nutricionals de l'Agència de Normes Alimentàries Modificades i els factors de risc cardiovascular en una població d'edat avançada. També hi han participat diferents centres espanyols.

Dora Romaguera, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Associations Between the Modified Food Standard Agency Nutrient Profiling System Dietary Index and Cardiovascular Risk Factors in an Elderly Population" a la revista Frontiers in Nutrition.

Ajudar als consumidors a millorar la qualitat nutricional de la seva dieta és una acció clau de la salut pública per prevenir les malalties cardiovasculars (MCV). La versió modificada del Food Standard Agency Nutrient Profiling System Dietary Index (FSAm-NPS DI) apuntalar el Nutri-Score en les etiquetes frontals dels paquets s'ha de utilitzar en les estratègies de salut pública per fer front a les conseqüències nocives d'una mala alimentació. Aquest estudi volia avaluar l'associació entre el FSAm-NPSS DI i alguns factors de risc incloent-hi l'índex de massa corporal (IMC), circumferència de la cintura, nivells de glucosa en sang, nivells de triglicèrids, lipoproteïna d'alta densitat (HDL) i lipoproteïna de baixa densitat (LDL) del colesterol i pressió arterial diastòlica i sistòlica.

Referència de l'article
Khoury N, Gómez-Donoso C, Martínez MÁ, Martínez-González MÁ, Corella D, Fitó M, et al. Associations Between the Modified Food Standard Agency Nutrient Profiling System Dietary Index and Cardiovascular Risk Factors in an Elderly Population. Front Nutr. 2022 Jul 14;9. doi: 10.3389/fnut.2022.897089. PubMed PMID: 35967785.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CS Migjorn]