Categoria: Estudis i projectes

Associació entre l'activitat física i la MFGNA en adults amb síndrome metabòlica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears, juntament amb membres del CIBEROBN, de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), de l'Hospital Universitari Son Espases i del CS Camp Redó, han publicat un estudi sobre la relació de l'associació entre l'activitat física i la malaltia del fetge gras no alcohòlic en adults amb síndrome metabòlica.

Catalina M Mascaró, Cristina Bouzas i Sofía Montemayor, investigadores del Grup NUCOX, juntament amb Cristina Gómez, facultativa del Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son EspasesLucía Ugarriza, investigadora del Grup NUCOX i metgessa de medicina familiar i comunitària del CS Camp Redó, i Josep Antoni Tur, investigador del Grup NUCOX, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Association between Physical Activity and Non-Alcoholic Fatty Liver Disease in Adults with Metabolic Syndrome: The FLIPAN Study" a la revista Nutrients.

Un estil de vida amb AF (activitat física) regular i dieta mediterrània té beneficis sobre la MFGNA (malaltia del fetge gras no alcohòlic) i el MetS (síndrome metabòlica). Es volia avaluar l'associació entre l'activitat física i la MFGNA en adults amb MetS. Es va realitzar un estudi transversal en 155 participants (40-60 anys) de Balears i Navarra (Espanya) amb diagnòstic de MFGNA i MetS, i IMC (índex de massa corporal) entre 27 i 40 kg/m². Els pacients amb MFGNA amb AF elevada van mostrar una relació més positiva en els paràmetres de MetS i el perfil hepàtic (ALT, GGT, IFC-NMR) que els subjectes amb AF baixa, però no per a l'aspartat aminotransferasa. La diferència entre les calories ingerides i les gastades va influir en aquesta relació.

Referència de l'article
Mascaró CM, Bouzas C, Montemayor S, Casares M, Gómez C, Ugarriza L, et al. Association between Physical Activity and Non-Alcoholic Fatty Liver Disease in Adults with Metabolic Syndrome: The FLIPAN Study. Nutrients. 2022 Mar 3;14(5). doi: 10.3390/nu14051063. PubMed PMID: 35268038.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16 Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Ciclistes / CC BY-NC-SA 4.0]