Categoria: Estudis i projectes

Millora de la quantificació de senyals colorimètrics en immunosensors basats en paper amb un lector de codi obert

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup Multidisciplinari de Sèpsia de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), junt amb el Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears i el CIBERINFEC un estudi sobre la millora de la quantificació de senyals colorimètrics en immunosensors basats en paper amb un lector de codi obert.

Steven M Russell, Alejandra Alba-PatiñoAndreu Vaquer, Antonio Clemente, investigadors del Grup Multidisciplinari de Sèpsia, han publicat l'article amb el títol "Improving the Quantification of Colorimetric Signals in Paper-Based Immunosensors with an Open-Source Reader" a la revista Sensors.

La mesura de senyals colorimètrics produïts per la bioacumulació de sondes colorimètriques és un punt clau pels biosensors en paper de pròxima generació. La mesura manual requereix un temps addicional i, a més, comporta en molts casos una pèrdua de precisió quan els senyals són febles. Tant els lectors patentats de codi tancat com les empreses de programari que ofereixen lectures automatitzades d'assajos basades en telèfons intel·ligents han estat molt criticades per problemes d'interoperabilitat (variació del resultat depenent de l'operador). Per contribuir a la solució d'aquesta dificultat, el grup liderat per Roberto de la Rica ha presentat un prototip de lector compost per programari i maquinari de codi obert que ofereix els avantatges de la quantificació de proves de manera automàtica i evita les dificultats d'interoperabilitat dels lectors de codi tancat. Han desenvolupat un algoritme de processament d'imatges per automatitzar la selecció d'una regió d'interès òptima i mesurar la intensitat mitjana de píxel. Els resultats obtinguts per quantificar els senyals produïts per immunoassajos de flux lateral per la detecció d'anticossos contra el SARS-CoV-2 van demostrar que era comparable a la quantificació manual i, fins i tot, millorava la precisió i l'exactitud en quantificar taques petites o senyals febles i irregulars.

Referència de l'article
Russell SM, Alba-Patiño A, Vaquer A, Clemente A, de la Rica R. Improving the Quantification of Colorimetric Signals in Paper-Based Immunosensors with an Open-Source Reader. Sensors (Basel). 2022 Feb 27;22(5). doi: 10.3390/s22051880. PubMed PMID: 35271026.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Kevin Spencer / The now/ CC BY-ND 2.0]