Categoria: Estudis i projectes

El paper del manganès en infants amb pes molt baix al néixer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Divisió de Neonatologia i el Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre el paper del manganès en infants amb pes molt baix al néixer.

Susanne Vetter-Laracy, Maria Tejedor, Pilar Cobo i Eva Beltrán, pediatres de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadores de l'IdISBa; Josep Miquel Bauça, facultatiu d'anàlisis clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa; Juan Robles, Raul Ortiz-Montero i Alicia Pastor,  facultatius i facultativa d'anàlisis clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases; han publicat l'article amb el títol "The Role of Manganese in Very Low Birth Weight Infants" a la revista Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition.

Els alts nivells de manganès (Mn) durant el creixement fetal o nutrició parenteral (NP) prolongada podria tenir efectes adversos en el neurodesenvolupament. L'objectiu era informar dels nivells de Mn i el seu impacte a curt termini en el curs clínic en infants amb pes molt baix al naixement.

El Mn va mostrar nivells més baixos amb la disminució de l'edat gestacional i NP prolongada. Utilitzant una solució de NP baixa en Mn podria no augmentar els nivells de Mn en sang en infants prematurs.

Referència de l'article
Vetter-Laracy S, Tejedor M, Cobo P, Bauça JM, Robles J, Ortiz-Montero R, et al. The Role of Manganese in Very Low Birth Weight Infants. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2022 Nov 3;75(5):e98–105. doi: 10.1097/MPG.000000000000358. PubMed PMID: 35930026.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]