Categoria: Estudis i projectes

Factors de risc de COVID-19 en la malaltia inflamatòria intestinal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Digestiu de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Hospital Universitari Son Espases han participat en un estudi nacional de casos i controls basat en ENEIDA (COVID-19-EII) on s'analitzen els factors de risc de COVID-19 en la malaltia inflamatòria intestinal.

Núria Rull, digestòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i Daniel Ginardorcid, digestòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Risk Factors for COVID-19 in Inflammatory Bowel Disease: A National, ENEIDA-Based Case-Control Study (COVID-19-EII)" a la revista Journal of Clinical Medicine.

Es disposa d'escassa informació sobre les característiques que poden afavorir el contagi de COVID-19 en pacients amb malaltia inflamatòria intestinal (EII). Per això, l'objectiu d'aquest estudi va ser avaluar aquestes diferències entre pacients amb EII infectats i no infectats. Aquest estudi cas-control d'àmbit nacional va avaluar a pacients amb malaltia inflamatòria intestinal amb COVID-19 (casos) i sense COVID-19 (controls) durant el període març-juliol de 2020 inclosos en l'ENEIDA del GETECCU.

El risc de COVID-19 no sembla augmentar amb els immunosupressors o els biològics, amb un possible efecte dels 5-aminosalicilats, que ha d'investigar-se més a fons i interpretar-se amb precaució.

Referència de l'article
Zabana Y, Marín-Jiménez I, Rodríguez-Lago I, Vera I, Martín-Arranz MD, Guerra I, et al. Risk Factors for COVID-19 in Inflammatory Bowel Disease: A National, ENEIDA-Based Case–Control Study (COVID-19-EII). J Clin Med. 2022 Dec 19;11(24):7540. doi: 10.3390/jcm11247540. PubMed PMID: 36556155.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Anna Shvets / COVID 19 / CC0 Public Domain]