Categoria: Estudis i projectes

Representativitat dels assaigs clínics aleatoris en recolzament de les directrius sobre la síndrome coronària aguda

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Cardiologia de l'Hospital de Manacor i de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han publicat, junt amb la Universitat de les Illes Balears, el Cardiovascular Research Institute, Mater Private Network i el CNIC, l'estudi sobre la representativitat dels assaigs clínics aleatoris en recolzament de les directrius sobre la síndrome coronària aguda.

Caterina Mas-Llado i Bernardo García de la Villa, cardiòlegs de l'Hospital de Manacor i investigadors de l'IdISBa; Maribel González-Del-Hoyo i Vicente Peral, cardiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa; Laura Blaya-Peña, cardiòloga de l'Hospital Universitari Son Espases; i Xavier Rosselló, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador del grup de Fisiopatologia i terapèutica cardiovascular de l'IdISBa; han publicat l'article amb el títol "Representativeness in randomised clinical trials supporting acute coronary syndrome guidelines" a la revista European Heart Journal - Quality of Care and Clinical Outcomes.

Les guies de pràctica clínica (GPC) es publiquen per guiar en el maneig de la síndrome coronària aguda (SCA). Es volia avaluar de forma crítica la representativitat i estàndard d'atenció dels assaigs clínics aleatoris (ACA) contribuint a les GPC per SCA.

Les ACA que donen suport a les GPC per a SCA no són totalment representatives de la diversitat de la població amb SCA i la seva gestió actual estàndard. Mentre alguns dels problemes de representativitat podria explicar com l'evidència s'ha anat acumulant en el temps, els esforços s'haurien de dirigir cap a participants en assaigs per assegurar que l'evidència que recolza les GPC és representativa en més població amb SCA.

Referència de l'article
Mas-Llado C, González-Del-Hoyo M, Siquier-Padilla J, Blaya-Peña L, Coughlan JJ, de la Villa BG, et al. Representativeness in randomised clinical trials supporting acute coronary syndrome guidelines. Eur Hear J - Qual Care Clin Outcomes. 2023 Jan 25. doi: 10.1093/ehjqcco/qcad007. PubMed PMID: 36702530.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Hospital de Manacor / CC BY-NC-SA 4.0]