Categoria: Estudis i projectes

Eficàcia de la combinació de l'eribulin més gemcitabin en L-sarcomes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Patologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un article sobre l'eficàcia de la combinació de l'eribulin més gemcitabin en L-sarcomes. També hi han participatdiferents centres espanyols.

Rafael Ramosorcid, patòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Efficacy of Eribulin Plus Gemcitabine Combination in L-Sarcomas" a la revista International Journal of Molecular Sciences.

Encara que la supervivència global dels pacients amb sarcoma de teixits tous (STT) avançat ha augmentat en els últims anys, la mitjana de supervivència lliure de progressió és inferior a cinc mesos, cosa que significa que existeix una necessitat no coberta en aquesta població. Entre els tractaments de segona línia per al STT avançat, l'eribulina és un agent antimicrotúbuls que ha estat aprovat per al liposarcoma. Aquí, se prova la combinació d'eribulina amb gemcitabina en models preclínics de L-sarcoma. L'efecte en la viabilitat cel·lular es va mesurar mitjançant MTS i assaig clonogènic. El perfil del cicle cel·lular es va estudiar mitjançant citometria de flux, mentre que l'apoptosi es va mesurar mitjançant citometria de flux i Western blotting. L'activitat d'eribulina més gemcitabina es va avaluar en models in vivo de xenoempelt derivat de pacient (XDP). En línies cel·lulars de L-sarcoma, eribulina més gemcitabina van demostrar ser sinèrgiques, augmentant el nombre d'esdeveniments hipodiploides (augment de la població subG1) i l'acumulació de mal en l'ADN. En models XDP in vivo de L-sarcomes, l'eribulina combinada amb gemcitabina va ser un esquema viable, retardant el creixement tumoral després d'un cicle de tractament, sent més eficaç en el liomiosarcoma. La combinació d'eribulina i gemcitabina va ser sinèrgica en cultius de L-sarcoma i va demostrar ser activa en estudis in vivo. Aquesta combinació mereix una major exploració en el context clínic.

Referència de l'article
López-Álvarez M, González-Aguilera C, Moura DS, Sánchez-Bustos P, Mondaza-Hernández JL, Martín-Ruiz M, et al. Efficacy of Eribulin Plus Gemcitabine Combination in L-Sarcomas. Int J Mol Sci. 2022 Dec;24(1). doi: 10.3390/ijms24010680. PubMed PMID: 36614121.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pixnio / Microbiología-microscopio / Dominio público CCO ]