Categoria: Estudis i projectes

Utilització i costs dels serveis de salut abans i després d'una cirurgia per l'epilèpsia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Pediatria Neurològica de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un estudi de la utilització i costs dels serveis de salut abans i després d'una cirurgia per l'epilèpsia. També hi han participat el Boston University School of Medicine, el Complejo Hospitalario Universitario de La Coruña, la Universidad Austral de Chile i l'Hospital Clínico San Borja Arriarán.

Marta Amengual-Gualorcid, pediatra de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Health care resource utilization and costs before and after epilepsy surgery" a la revista Seizure.

Es volia descriure la demografia de la utilització de la cirurgia de l'epilèpsia i el seu impacte en l'ús dels recursos sanitaris.

Es va realitzar un estudi descriptiu retrospectiu utilitzant la base de dades de reclamacions comercials MarketScan. S'estudiaren infants i adults que es van sotmetre a una cirurgia de l'epilèpsia als EUA en el període 2006-2019. El principal resultat era conèixer la utilització de recursos sanitaris.

En pacients de la sanitat privada als EUA, la cirurgia resectiva de l'epilèpsia i l'hemisferectomia disminueixen substancialment la utilització dels recursos sanitaris en els següents anys. La cirurgia de l'epilèpsia podria ajudar a la contenció de costos en el camp de l'epilèpsia.

Referència de l'article
Sánchez Fernández I, Amengual-Gual M, Barcia Aguilar C, Romeu A, Jonas R, Torres A, et al. Health care resource utilization and costs before and after epilepsy surgery. Seizure. 2023 Jan;104:22–31. doi: 10.1016/j.seizure.2022.11.012. PubMed PMID: 36463710.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pasárgada Comunicação / Instituto Estadual do Cérebro Paulo Niemayer / CC BY-NC-ND 2.0]