Categoria: Estudis i projectes

Potencial antioxidant de la dieta mediterrània com a predictor de la pèrdua de pes després d'una dieta cetogènica molt baixa en calories en dones amb sobrepès i obesitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Translational Research in Aging and Longevity (TRIAL Group) de l'IdISBa ha participat en la publicació d'un estudi que compara l'efectivitat de la dieta mediterrània amb la dieta cetogènica molt hipocalòrica en dones amb sobrepès i obesitat.

Xavier Capó, investigador del Translational Research in Aging and Longevity (TRIAL Group) de l'IdISBa , ha participat en la publicació d'un article amb el títol "The Antioxidant Potential of the Mediterranean Diet as a Predictor of Weight Loss after a Very Low-Calorie Ketogenic Diet (VLCKD) in Women with Overweight and Obesity", a la revista Antioxidants.

L'obesitat implica un estat crònic d'inflamació de grau baix que es relaciona amb el desenvolupament de diverses comorbiditats.

Recentment, la dieta cetogènica molt hipocalòrica ha adquirit un gran interès en el tractament de l'obesitat, fins al punt de gairebé desbancar l'antiga i saludable dieta mediterrània.

No obstant això, donat que aquests règims dietètics exploten mecanismes fisiopatològics diferents, la hipòtesi de l'estudi és que l'adherència a la dieta mediterrània pot tenir un paper important en la determinació de l'eficàcia de la dieta cetogènica molt hipocalòrica.

L'estudi conclou que una elevada adherència a la dieta mediterrània va resultar més eficaç que la dieta cetogènica molt hipocalòrica. Això podria ser a causa de les propietats antioxidants i antiinflamatòries de la dieta mediterrània, que són capaces d'establir una configuració metabòlica favorable per a l'inici d'una cetosi més eficaç.

Referència de l'article
Verde, L., Dalamaga, M., Capó, X., Annunziata, G., Hassapidou, M., Docimo, A., Savastano, S., Colao, A., Muscogiuri, G., & Barrea, L. (2022). The Antioxidant Potential of the Mediterranean Diet as a Predictor of Weight Loss after a Very Low-Calorie Ketogenic Diet (VLCKD) in Women with Overweight and Obesity. Antioxidants, 12(1), 18.
doi: 10.3390/antiox12010018. PubMed PMID: 36670880.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Ganika / Today's healthy food / CC BY NC-ND 2.0]