El Translational Research in Aging and Longevity (TRIAL Group) de l'IdISBa ha participat en la publicació d'un estudi que compara l'efectivitat de la dieta mediterrània amb la dieta cetogènica molt hipocalòrica en dones amb sobrepès i obesitat.
Xavier Capó, investigador del Translational Research in Aging and Longevity (TRIAL Group) de l'IdISBa , ha participat en la publicació d'un article amb el títol "The Antioxidant Potential of the Mediterranean Diet as a Predictor of Weight Loss after a Very Low-Calorie Ketogenic Diet (VLCKD) in Women with Overweight and Obesity", a la revista Antioxidants.
L'obesitat implica un estat crònic d'inflamació de grau baix que es relaciona amb el desenvolupament de diverses comorbiditats.
Recentment, la dieta cetogènica molt hipocalòrica ha adquirit un gran interès en el tractament de l'obesitat, fins al punt de gairebé desbancar l'antiga i saludable dieta mediterrània.
No obstant això, donat que aquests règims dietètics exploten mecanismes fisiopatològics diferents, la hipòtesi de l'estudi és que l'adherència a la dieta mediterrània pot tenir un paper important en la determinació de l'eficàcia de la dieta cetogènica molt hipocalòrica.
L'estudi conclou que una elevada adherència a la dieta mediterrània va resultar més eficaç que la dieta cetogènica molt hipocalòrica. Això podria ser a causa de les propietats antioxidants i antiinflamatòries de la dieta mediterrània, que són capaces d'establir una configuració metabòlica favorable per a l'inici d'una cetosi més eficaç.
Referència de l'article
Enllaços Bibliosalut |

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science | ||
![]() |
[Font: Bibliosalut]
[Foto: Ganika / Today's healthy food / CC BY NC-ND 2.0]