Categoria: Estudis i projectes

Representació geogràfica i justícia social durant la pandèmia per la COVID-19 a Palma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), junt amb la Universitat de les Illes Balears i l'IBIMA, han publicat un estudi sobre la representació geogràfica i justícia social durant la pandèmia per la COVID-19 a Palma.

Maurici Ruiz-Pérezorcid, Josep Muncunill Farrenyorcid, Joan Albert Pou Goyanesorcid i Antoni Colom Fernándezorcid, investigadors de l'IdISBa han publicat l'article amb el títol "Geographical Distribution and Social Justice of the COVID-19 Pandemic: The Case of Palma (Balearic Islands)" a la revista GeoHealth.

Es va analitzar la distribució espacial de la infecció per la COVID-19 a Palma a partir de la geolocalització dels casos positius detectats pel rastreig del cens i es va avaluar la seva relació amb les variables socioeconòmiques.

L'estudi evidencia que les desigualtats econòmiques a Palma influeixen de forma notable en el patró espacial de la pandèmia. Es posa de manifest la necessitat d'implementar polítiques de justícia espacial per a la distribució equitativa dels ingressos i per a l'equilibri dels efectes de la pandèmia.

Referència de l'article
Ruiz‐Pérez M, Moragues‐Pascual A, Seguí‐Pons JM, Farreny JM, Goyanes JAP, Fernández AC. Geographical distribution and social justice of the COVID‐19 pandemic: The case of Palma (Balearic Islands). GeoHealth. 2023 Jan 24. doi: 10.1029/2022GH000733.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]