Categoria: Estudis i projectes

Diferències específiques per sexe en la resposta a la restricció calòrica en el múscul esquelètic en rates joves

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup Multidisciplinar d'Oncologia Traslacional i el Grup Translational Research in Aging and Longevity (TRIAL), amb membres del IUNICS i la Universitat de les Illes Balears i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre les diferències específiques per sexe en la resposta a la restricció calòrica en el múscul esquelètic en rates joves. També hi han participat la Colorado State University, la Fondazione Policlinico Universitario "A. Gemelli" i la LUM University.

Margalida Torrens-Mas, Cayetano Navas-Enamorado, Andres Sanchez-Polo i Marta Gonzalez-Freire, investigadores i investigador del Translational Research in Aging and Longevity (TRIAL) Group; Pilar Roca i Jordi Oliver, investigadora i investigador del  Grup Multidisciplinar d'Oncologia Traslacional (GMOT), han participat en la publicació de l'article amb el títol "Sex Specific Differences in Response to Calorie Restriction in Skeletal Muscle of Young Rats" a la revista Nutrients.

La restricció calòrica (RC), definida com una reducció del consum total de calories del 30% al 50% sense malnutrició, és l'única estratègia nutricional que s'ha mostrat que pot allargar la vida, prevenir o endarrerir l'aparició de malalties associades a l'edat en un gran rang d'espècies. Però, se sap poc sobre els efectes de la RC en els primers anys de vida i si pot afectar-ne el desenvolupament muscular.

Es va voler analitzar l'efecte del RC en el múscul esquelètic de rates Wistar. Per això, mascles i femelles de tres mesos d'edat es varen sotmetre a un 40% de RC o varen ser alimentades ad libitum durant tres mesos.

Les dades mostren que les rates femelles joves sotmeses a RC presenten patrons d'expressió similars de gens/vies clau associades amb l'envelliment saludable, mentre que en rates mascles joves aquests efectes es veuen atenuats, però en cap cas es van observar efectes negatius al múscul.

Referència de l'article
Torrens-Mas M, Navas-Enamorado C, Wahl D, Sanchez-Polo A, Picca A, Oliver J, et al. Sex Specific Differences in Response to Calorie Restriction in Skeletal Muscle of Young Rats. Nutrients. 2022 Oct;14(21). doi: 10.3390/nu14214535. PubMed PMID: 36364797.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Sarah Fleming / Sister ratties / Attribution 2.0 Generic]