Categoria: Estudis i projectes

Desafiament a la sensibilitat endocrina del càncer de mama avançat HER2 negatiu amb la combinació d'eribulina i teràpia endocrina

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació de l'estudi REVERT sobre el desafiament a la sensibilitat endocrina del càncer de mama avançat receptor hormonal positiu/her2 negatiu amb la combinació d'eribulina i teràpia endocrina.

Isabel Garau i Maria Galan, oncòlogues de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Challenging Endocrine Sensitivity of Hormone Receptor-Positive/HER2-Negative Advanced Breast Cancer with the Combination of Eribulin and Endocrine Therapy: The REVERT Study" a la revista Cancers.

Les pacients amb càncer de mama luminal avançat (CMLA) acaben progressant amb el tractament endocrí. L'objectiu de REVERT era explorar si l'eribulina podia restaurar la resposta endocrina en un assaig de fase II aleatoritzat i no comparatiu.

Eribulina + Inhibidor d'Arimatasa (IA) no sembla millorar els resultats en comparació amb la monoteràpia amb eribulina en pacients amb CMLA luminal resistent a IA. Aquest enfocament quimioendocrí justifica una major recerca després de la progressió a la teràpia basada en CDK4/6i.

Referència de l'article
López González A, Del Barco Berrón S, Grau I, Galan M, Castelo Fernández B, Cortés A, et al. Challenging Endocrine Sensitivity of Hormone Receptor-Positive/HER2-Negative Advanced Breast Cancer with the Combination of Eribulin and Endocrine Therapy: The REVERT Study. Cancers (Basel). 2022 Nov;14(23). doi: 10.3390/cancers14235880. PubMed PMID: 36497361.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dones passejant pel carrer / CC BY-NC-ND 2.0]