Categoria: Estudis i projectes

Intervencions per reduir les inequitats en el cribratge del càncer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi sobre la perspectiva i paper dels pacients, grups de defensa i organitzacions de capacitació en les intervencions per reduir les inequitats en el cribratge del càncer.

Ignacio Ricci-Cabello, investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Interventions to reduce cancer screening inequities: the perspective and role of patients, advocacy groups, and empowerment organizations" a la revista International Journal for Equity in Health.

Les desigualtats sanitàries provoquen baixes taxes de cribratge del càncer en determinades poblacions, com els grups de baixos ingressos i les minories ètniques. S'han desenvolupat diverses intervencions per abordar aquest problema, amb resultats desiguals. Però, les intervencions no sempre es desenvolupen en col·laboració amb les persones a les quals van dirigides. L'objectiu d'aquest article és presentar el punt de vista de pacients, supervivents, defensors i llecs sobre les intervencions per augmentar el cribratge del càncer des d'una perspectiva de desigualtat sanitària.

Referència de l'article
Richardson-Parry A, Baas C, Donde S, Ferraiolo B, Karmo M, Maravic Z, et al. Interventions to reduce cancer screening inequities: the perspective and role of patients, advocacy groups, and empowerment organizations. Int J Equity Health. 2023 Jan 27;22(1):19. doi: 10.1186/s12939-023-01841-6. PubMed PMID: 36707816.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]