Categoria: Estudis i projectes

Meningitis bacteriana greu adquirida en la comunitat per Streptococcus pneumoniae

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en l'elaboració d'un quadre clínic i pronòstic d'una unitat de cures intensives sobre la meningitis bacteriana greu adquirida en la comunitat per Streptococcus pneumoniae. També hi han participat diferents centres espanyols.

Lorenzo Socias, metge de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en un la publicació de l'article amb el títol "Severe community-acquired Streptococcus pneumoniae bacterial meningitis: clinical and prognostic picture from the intensive care unit" a la revista Critical Care.

La meningitis bacteriana greu per Streptococcus pneumoniae és una emergència mèdica. L'objectiu d'aquesta investigació era avaluar l'epidemiologia, maneig i resultats d'aquesta malaltia.

El nivell de mortalitat en pacients crítics amb meningitis pneumocòccia és més baixa que el que s'ha reportat prèviament. El retard en el tractament antibiòtic a l'admissió és l'únic factor modificable associat a la mortalitat.

Referència de l'article
Martín-Cerezuela M, Aseginolaza-Lizarazu M, Boronat-García P, Asensio-Martín MJ, Alamán-Laguarda G, Álvarez-Lerma F, et al. Severe community-acquired Streptococcus pneumoniae bacterial meningitis: clinical and prognostic picture from the intensive care unit. Crit Care. 2023 Feb 23;27(1):72. doi: 10.1186/s13054-023-04347-3. PubMed PMID: 36823625.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]