Categoria: Estudis i projectes

Ús d'imatges de fluorescència i verd d'indocianina durant la cirurgia de tiroides i paratiroides

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Cirurgia General i Digestiu de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació dels resultats d'una enquesta Delphi intercontinental i multidisciplinària sobre l'ús d'imatges de fluorescència i verd d'indocianina durant la cirurgia de tiroides i paratiroides. També hi han participat diferents centres internacionals.

Jaime Bonnin-Pascual, cirujano de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb "Use of fluorescence imaging and indocyanine green during thyroid and parathyroid surgery: Results of an intercontinental, multidisciplinary Delphi survey" a la revista Surgery.

En els últims anys, les imatges de fluorescència, basades tant en l'autofluorescència de la glàndula paratiroide sota llum infraroja pròxima com en l'angiografia utilitzant el colorant fluorescent verd d'indocianina, s'han utilitzat per reduir el risc de lesió iatrogènica de la paratiroide durant les reseccions de tiroides i paratiroides, però no existeixen directrius publicades sobre el seu ús. En aquest estudi, orquestrat per la Societat Internacional de Cirurgia Guiada per Fluorescència, es van examinar àrees de consens i no consens entre experts internacionals per a facilitar la futura redacció d'aquestes directrius.

Encara que és necessari continuar investigant, l'ús d'imatges de fluorescència sembla ser útil durant la cirurgia tiroidal i paratiroidal.

Referència de l'article
Dip F, Alesina PF, Anuwong A, Arora E, Berber E, Bonnin-Pascual J, et al. Use of fluorescence imaging and indocyanine green during thyroid and parathyroid surgery: Results of an intercontinental, multidisciplinary Delphi survey. Surgery. 2022 Dec;172(6S):S6–13. doi: 10.1016/j.surg.2022.09.004. PubMed PMID: 36427932.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Servei de Cirurgia i Digestiu de l'Hospital Universitari Son Espases]